Digitális oktatás

 

Intézményvezetői tájékoztató


Kedves Gyerekek!

 

Tudom, hogy nem egyszerű ez a helyzet: sokáig nem találkozhattok személyesen osztálytársaitokkal és a tanárnénikkel. Ennek ellenére arra kérlek benneteket, hogy szorgalmasan tanuljatok, figyeljétek az osztályfőnökök üzeneteit, oldjátok meg a házi feladatokat a Kréta rendszerben és folyamatosan készítsétek el a papíralapú hazaküldött feladatokat is. Szeretném megköszönni, hogy otthon vagytok és ügyesen tanultok. Külön köszönöm a szüleiteknek, hogy türelmesen segítenek nektek.

 

Tisztelt Szülők!

 

Arra kérem Önöket, ha elakadnak a feladatvégzéssel, vagy nem áll rendelkezésükre megfelelő eszköz az otthoni tanuláshoz, vagy továbbra sem oldódott meg a Kréta rendszerbe történő belépésük jelezzék a problémát az osztályfőnökök felé. A Kréta rendszer napiszintű használata tanulásban akadályozott tanulóink számára kötelező. Ezen keresztül érkeznek az üzenetek is. Önök is tudnak a rendszeren keresztül kommunikálni. Sajátos nevelési igényű tanulóink többsége nem tud önállóan tanulni, különösen igaz ez az alsós kisgyermekekre, ezért különösen nagy teher és felelősség hárul most Önökre. Arra kell berendezkednünk, hogy a tantermen kívüli új munkarend az otthon tanulás még sokáig elhúzódhat.

 

Kérem, jelezzék azt is, ha az előzetes felméréstől eltérően nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét, és igényelnék a kiscsoportos ügyeletet, akár átmeneti időszakra is.

 

 Szeretném megköszönni gyógypedagógus kollégáimmal, szakemberinkkel való szoros együttműködésüket. Kérem, kérdezzenek bátran, ha bizonytalanok. Csak együtt tudunk segíteni a gyermekeknek ebben a nehéz időszakban. Arra kell felkészülnünk, hogy a járvány elhúzódhat. A tanulóknak szüksége lesz a bátorításra, a türelemre. Kérem Önöket, ha tehetik a gyermekekkel közösem maradjanak otthon és találják meg azokat a tevékenységeket, ami otthon is lehet örömteli.

 

Ha azt észlelnék, hogy gyermekük nehezen viseli ezt a számára szokatlan , új helyzetet, kérem keressék iskolapszichológusunkat Kürti Renátát az osztályfőnökökön keresztül érhetik el. Tanácsaival, ötleteivel megpróbál Önöknek segítséget nyújtani.

 

Vigyázzanak Magukra és a Családjukra! Lassan beköszönt a jó idő, egyre nehezebb lesz otthon tartani a gyermekeket és természetesen ez mindenki részéről lemondással jár. De ezt kell tennünk, ezzel segíthetünk! Közös a felelősségünk.

 

 

Nagyné Batin Erika

intézményvezető

 


 

 

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY


Tisztelt Szülők!


Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke bejelentette, hogy március 16-tól (hétfőtől) tantermen kívüli, digitális oktatási munkarend lép érvénybe. Így intézményünk tanulói sem jöhetnek iskolába.


(A bejelentés elérhető: https://www.facebook.com/orbanviktor/ hivatalos oldalon.)

 

A digitális oktatás iskolánkban alkalmazott módjáról, számonkérés formájáról folyamatosan tájékoztatni fogom Önöket.  Számítok szoros együttműködésükre a hazaküldött tananagyok otthoni feldolgozásával kapcsolatosan. Az osztályfőnököktől kérhetnek segítséget az informatikai rendszer használatáról, kréta rendszerbe történő belépésről. Várhatóan a tankönyveket,munkafüzeteket, másolt feladatlapokat előre egyeztetett, kijelölt napokon vehetik majd át intézményünkben.

 

Móra Ferenc Kollégiumi tagintézményünk határozatlan ideig szintén zárva tart. Kérem az érintett tanulók szüleit, hogy gyermekük személyes holmiját 15-én (vasárnap) 17-19 óra között, illetve 16-án (hétfőn) 8-14 óráig szállítsák haza az előzetes egyeztetésnek megfelelően.


Gyógypedagógiai óvodánkban az iskolai új munkarend bevezetésével egyidejűleg az óvodai nevelés is digitális úton valósul meg. Tanácsadás formájában, fejlesztési ötletekkel, játékokkal próbálják segíteni Önöket kollégáink. Eszközkölcsönzőnkből a fejlesztő játákokat igénybe tudják venni. Óvodánk nyitva tart, kiscsoportos felügyeletet tudunk biztosítani 7-16 óráig.

 

Utazó gyógypedagógiai hálózatunk által biztosított habilitációs- rehabilitációs fejlesztések is digitális formában valósulnak meg, azoknál az SNI tanulóknál, ahol ezt a szülők is igénylik.

 

Ha tehetik, maradjanak otthon. Ne a nagyszülőkre bízzák a gyermekeiket, mert ők a koronavírusra  a legveszélyeztetettebb korosztály. Vigyázzunk egymásra ebben a nehéz időszakban, közös a felelősségünk! Kérem megértésüket és türelmüket! Előre is köszönöm pozitív hozzáállásukat és szoros együttműködésüket!

 

További tájékoztatásig halaszthatatlan kérdéseiket intézményünk központi telefonszámán 34 361-044  feltehetik. Kérem, a személyes látogatást mellőzzék.
            

 

Nagyné Batin Erika

intézményvezető


 

 

 

Megosztás:  Facebook