Híreink

Farkas Virginia országos diákolimpiai bajnok 800 méteren! Szívós Irén: egy ezüst és egy bronzérem az országos döntőn!

A megyei versenyek győzteseként mintegy 500 tanulásban akadályozott (TANAK), valamint hallás- és látássérült diák vett részt a Nyíregyházán május 19-én és 20-án megrendezett Országos Atlétika Diákolimpiai Döntőn, ahol nagyszerű oroszlányi siker született.
A Benedek Elek EGYMI III. korcsoportban induló diákja, Farkas Virginia remek versenyzéssel, 2 perc 52 másodperces idővel nyerte meg a 800 méteres síkfutást, s lett országos diákolimpiai bajnok!
A IV. korcsoportban Szívós Irén két érmet is szerzett: előbb a 200 méteres síkfutásban, 32 másodperces egyéni csúccsal léphetett fel a dobogó harmadik fokára, majd a Komárom-Esztergom megyei svédváltó tagjaként nyert ezüstérmet. Az 1500 méteren huszad magával induló Farkas Dezső is egyéni rekordot futott, s 5 perc 50 másodperces idejével a 8. helyen végzett.  A selejtezőkből nem jutott a 8-as döntőbe a távolugró Virág István (450 cm), illetve 100 méteren Gazdag Natália (15,6 mp).
A pontversenyt Komárom-Esztergom Megye nyerte, amihez Farkas Virginia és Szívós Irén dobogós helyezésekkel járult hozzá.
Felkészítő testnevelő: Kovácsné Kelemen Valéria  

    

<< Vissza az előző oldalra

Megosztás:  Facebook